Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis

Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sviestas, 65 gramai
  • Cukrus, 60 gramų
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, 35%, 36% riebumo, 200
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
  • Standiklis, grietinėlės, 1 pakelis
Papuošimui:
  • Uogos, trintos avietės/braškės, 70 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą ištirpiname su šokoladu. Šiek tiek atvėsiname.

  2. Trynius atskiriame nuo baltymų.
    Baltymus su druska išplakam iki standžių putų.
    Trynius plakam su cukrum iki purumo, po šaukštą įplakame miltus. Supilame šokoladą ir vėl gerai išplakame.
    Mediniu šaukštu ar mentele atsargiai, palaipsniui įmaišome baltymus.

  3. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (keksinę ar tortinę, nedaugiau nei 18cm skersmens).
    Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 20 - 25 minutes.
    Iškeptą atvėsiname.
    Prieš puošiant grietinėle išimame iš formos.

  4. Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra, baigiant plakti supilame standiklų.
    Galima pagardinti 2 v.š. Rududu ar tarkuotu šokoladu.

    Pyrago viršų galima nupjauti kad būtų lygus paviršius.
    Iš nupjauto viršaus galime pasidaryti trupinius puošimui, išspausti širdutes.
    Aptepame grietinėlės kremu, papuošiame ir palaikome šaltai.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Laura
» Rašyti komentarą
» Komentarai