Šokoladinis tortas

Šokoladinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kremui:
  • Grietinė, 30 proc., 400 mililitrų
  • Šokoladas, juodas, 300 gramų
Biskvitui:
  • Šokoladas, juodas, 100 gramų
  • Sviestas, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, rudas, 110 gramų
  • Miltai, 170 gramų
  • Kakava, 30 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • vanilės esencija, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kefyras, 200 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp. . Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa.

  2. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20-30 min. Atvėsusius perpjauti per pusę, kad turėtume 4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą ir maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai