Šokoladinis tortas
- Grietinė, 30 proc., 400 mililitrų
- Šokoladas, juodas, 300 gramų
- Šokoladas, juodas, 100 gramų
- Sviestas, 120 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, rudas, 110 gramų
- Miltai, 170 gramų
- Kakava, 30 gramų
- Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- vanilės esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Kefyras, 200 mililitrų
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp. . Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa.
Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20-30 min. Atvėsusius perpjauti per pusę, kad turėtume 4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą ir maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.
Skanaus!