Šokoladinis varškės pyragas
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Sviestas, 250 gramų
- Kakava, 4 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 1 stiklinė
Kremui:
1 citrinos sultys
1 pakelis vanilinio cukraus (16 gramų)
1 kilogramas varškės
150 gramų sviesto
0,5 stiklinės cukraus pudros
5 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
Papuošimui:
200 gramų juodo šokolado
migdolų drožlių
Paruošimas:
Miltus sumaišyti su kakava, kepimo milteliais ir sukapoti. Kiaušinius išsukti su cukrumi ir viską išminkyti. 5 valandas laikyti šaldytuve.
Sviestą su cukraus pudra ištrinti, sudėti vaniliną, citrinos sultis, kepimo miltelius, trynius ir dėti į pertrintą varškę. Baltymus išplakt ir atsargiai išmaišyt.
2/3 tešlos sutarkuoti į formą, sudėti visą kremą ir sutarkuoti likusią tešlą.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Išlydyti šokoladą ir užtepti ant pyrago viršaus užbarstyti migdolo drožlių.
P.S. Galima ką nors nupiešti ar užrašyti.
Skanaus! :D
2015-02-23 16:28
2014-12-20 11:04
2014-04-24 19:29
2015-12-24 13:39