Šokoladinis Velykų tortas
- Šokoladas, juodasis, smulkintas, 200 gramų
- Sviesto skonio „Rama Maestro“, 200 gramų
- Rudasis cukrus, 200 gramų
- Vanilė, esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 200 gramų
- Kakava, 30 gramų
- Pienas, 180 mililitrų
- Sviestas, šokoladinis, arba šokolado glajus
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
Apskritą 20 cm skersmens (pagrindo) pyragų kepimo formą ištepkite riebalais ir išklokite kepimo popieriumi.
Įdėkite šokoladą į karščiui atsparų ir mikrobangų krosnelei pritaikytą indą. Pašildykite 2 minutes, nustatę VIDUTINĖS (50 %) galios režimą. Kas minutę pamaišykite metaliniu šaukštu, kol gausite vientisą masę.
Leiskite šiek tiek atvėsti.Elektriniu maišytuvu išsukite sviesto skonio Rama Maestro, cukrų, vanilės esenciją, kol gausite kreminę masę.
Po vieną įdėkite kiaušinius ir kaskart gerai išplakite.
Įmaišykite atvėsusį šokoladą. Gerai išmaišykite.Į vieną indą įsijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.
Pusę šio mišinio sumaišykite su šokolado mase. Į šokolado masę įpilkite pusę pieno kiekio.
Tada supilkite likusį miltų mišinį ir pieną.Šaukštu sudėkite pyrago tešlą į kepimo formą. Išlyginkite paviršių. Kepkite 1–1,15 val., arba kol į tešlos vidurį įsmeigtas smeigtukas ištraukus bus švarus.
Palikite 15 minučių, tada perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.Pyragą aptepkite šokoladinio sviesto arba šokoladiniu glajumi.
Viršų papuoškite šokoladiniais Velykų kiaušiniais.
Patiekite ant Šv. Velykų stalo.
2015-06-09 13:07
2014-04-19 15:07
2014-04-15 21:53
2014-04-07 18:54
2016-03-25 15:44