Sorų blynai
- Soja, kruopos, 250 gramų
- Pienas, 250 mililitrų
- Grybai, kreivabūdžiai, 20 gramų
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Grybai, kreivabūdžiai, 200 gramų
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sultinys, mėsos, milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Grietinė, 125 mililitrai
- Juodieji pipirai
- Petražolės, kapotos, 8 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
Užvirinti pieną, suberti nuplauta sorų kruopas, išmaišyti ir palikti, kad pabrinktų. Džiovintus grybus išmirkyti 1/4 l drungno vandens.
Šviežius grybus nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir pakepinti ant stiprios ugnies su sviestu. Pasūdyti, keptuvę uždengti dangčių ir sumažinti ugnį. Troškinti 5 minutes, paskui suversti į sietą.
Išmirkytus grybus nuspausti ir smulkiai sukapoti. Vandenį, kuriame mirko grybai, užvirinti ir nugarinti, kol liks 1/8 l skysčio. Suberti sultinio miltelius, sukrėsti grietinę, suberti kapotus grybus ir išvirti vidutiniškai tirštą padažą. Pagardinti druska ir pipirais. Sudėti troškintus grybus ir apibarstyti petražolėmis (tik nevirti).
Išbrinkintas kruopas išmaišyti, įmušti kiaušinius, įberti druskos. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir iškepti blynus. Blynus tiekti su grybų padažu.