Šparagų apkepas su smegenėlėmis

Šparagų apkepas su smegenėlėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Šparagai, 600 gramų
  • Kiaulės smegenys, 600 gramų
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Džiūvėsėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Lauro lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Cukrus
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Padažui papildomai reikės: 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 kiaušinių tryniai, 3 šaukštai grietinės, truputį pieno.

Šparagai supjaustomi 2—3 cm gabalėliais ir apverdami cukrumi bei druska pagardintame vandenyje. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje (be plėvių), dedamos į verdantį vandenį ir 5 min. paverdamos. Vėliau išgriebiamos, suskirstomos į smulkesnes dalis ir dedamos sluoksniuojant su virtais šparagais į riebalais pateptą keptuvą.

Padažui miltai pakepinami svieste, atskiedžiami pienu ir 5 min. pavirinama. Tada supilama grietinė, sumaišyta su kiaušinių tryniais. Viskas pakaitinama, bet neužvirinama. Šiuo padažu užpilami šparagai su smegenėlėmis, užbarstoma džiūvėsėlių, pašlakstoma sviestu ir 30 min. kepama orkaitėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai