Spelta duona su sėklomis

Spelta duona su sėklomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietinis raugas Richardo, 200 gramų
  • Visų grūdo dalių speltų miltai , 150 gramų
  • Spelta šviesūs miltai , 250 gramų
  • Vanduo, 280 gramų
  • Druska, 10 gramų
  • Cukrus, 10 gramų
  • Razinos, 35 gramai
  • Saulėgrąžos, 25 gramai
  • Sezamas, 25 gramai
  • Linų sėmenys, termiškai apdoroti, 25 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį su vandeniu sudėkite iš anksto pasigamintą kvietinį raugą.
    Gerai išmaišykite rankomis.
    Supilkite miltus, cukrų, druską ir maišykite buitiniu maišytuvu su spiraliniais antgaliais apie 7-10 min. arba minkykite rankomis 10–15 min., kol tešla taps elastinga ir vienalytė.
    Tuomet supilkite sėklas ir razinas, dar kartą pamaišykite, kad sėklos tolygiai pasiskirstytų tešloje.

  2. Masę iškrėskite ant aliejumi patepto stalo, suformuokite rutulį ir įdėkite į aliejumi pateptą dubenį.
    Laikykite kambario temperatūroje apie 2 val.

  3. Į aliejumi išteptą duonos kepimo formą sudėkite paraugintą tešlą, tolygiai paskirstykite, paviršių pabarstykite miltais, uždenkite skepeta ir palikite kilti. Kildykite šiltoje kambario vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.
    Į iki 220°C įkaitintą orkaitę įdėkite pakilusią duonos tešlą ir kepkite apie 30-40 minučių.
    Išimkite iškeptą kepaliuką iš formos ir atvėsinkite.

    Šią duonelę galima kepti ir be priedų.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Spelta
» Rašyti komentarą
» Komentarai