Špinatinis blynų tortas su varške
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Pienas, 200 mililitrų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Miltai, 5 valgomieji šaukštai
- Špinatai, 100 gramų
- Vanduo, 100 mililitrų
- Augalinis aliejus, į blynų tešlą, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 3 žiupsneliai
- Aliejus, kepimui, 3 valgomieji šaukštai
- Varškė, geriau netrinta, 500 gramų
- Svogūnai, smulkintas, 1 vienetas
- Sviestas, 50 gramų
- Salierai, smulkintas stiebo gabaliukas, 1 vienetas
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Žalumynai, petražolės, krapai, bazilikai, smulkinti, 1 sauja
- Penkių pipirų mišinys, 2 žiupsneliai
- Raudonėliai, 1 žiupsnelis
- Čiobreliai, 1 žiupsnelis
- Druska
- Fermentinis sūris, tarkuotas
- Vyšniniai pomidorai, pjaustyti
- Vynuogės, žalios pjaustytos
- Špinatai
- Lauro lapai, smulkinti, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Špinatus užplikiname verdančiu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę - bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.
Su druska paplakti 1 kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.Svogūną, salierą, žalumynus pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, dėti grietinę ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.
Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išimti, greitai apibarstyti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų. Dar pakepti apie 10 min.
» Rašyti komentarą