Špinatinis blynų tortas su varške

Špinatinis blynų tortas su varške
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Miltai, 5 valgomieji šaukštai
  • Špinatai, 100 gramų
  • Vanduo, 100 mililitrų
  • Augalinis aliejus, į blynų tešlą, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 3 žiupsneliai
  • Aliejus, kepimui, 3 valgomieji šaukštai
Įdarui:
  • Varškė, geriau netrinta, 500 gramų
  • Svogūnai, smulkintas, 1 vienetas
  • Sviestas, 50 gramų
  • Salierai, smulkintas stiebo gabaliukas, 1 vienetas
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Žalumynai, petražolės, krapai, bazilikai, smulkinti, 1 sauja
  • Penkių pipirų mišinys, 2 žiupsneliai
  • Raudonėliai, 1 žiupsnelis
  • Čiobreliai, 1 žiupsnelis
  • Druska
Papuošimui:
  • Fermentinis sūris, tarkuotas
  • Vyšniniai pomidorai, pjaustyti
  • Vynuogės, žalios pjaustytos
  • Špinatai
Įdarui:
  • Lauro lapai, smulkinti, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Špinatus užplikiname verdančiu vandeniu, paliekame kiek pastovėti. Tuomet trečdalį ( jei norime dėti jų ir į varškę - bus marga) pasiliekame, o kitus reikia nusunkti, sumaišyti su aliejumi ir susmulkinti smulkintuvu.

  2. Su druska paplakti 1 kiaušinį, supilti vandenį, pieną, išmaišyti. Įmaišyti žalią masę, miltus.
    Iškepti ant aliejaus keptuvėje žalius blynus.

  3. Svogūną, salierą, žalumynus pakepinti svieste, sudėti į varškę, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, dėti grietinę ir gerai išmaišyti. Torto formoje dėti po blyną ir vis pertepti įdaru.

  4. Kepti 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 min. Išimti, greitai apibarstyti fermentiniu sūriu. Aš dar padariau vainiką iš žalių vynuogių, pomidoriukų, špinatų. Dar pakepti apie 10 min.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą