Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
- Grietinėlė, 35%, 500 gramų
- Varškė, trintos, 250 gramų
- Pienas, 150 gramų
- Želė, geltonos ir raudonos spalvos po 77gr, 2 pakeliai
- Vanduo, nuo špinatų, 50 mililitrų
- Želatina, 15 gramų
- Braškės, 400 gramų
- Baltas šokoladas, 100 gramų
- Žalioji citrina, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Cukrus, 300 gramų
- Miltai, naudojau Ekstra, 200 gramų
- Špinatai, 150 gramų
- Aliejus, 75 mililitrai
- Kepimo milteliai, 10 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
Iš anksto pasiruošti želė.
Špinatus perrinkti, nuplauti ir užpilti virintu vandeniu. Palaikyti 10 min., nukošti, pasilikti 50 ml. vandens tortui.
Gaminamas biskvitas. Špinatus suplakti blenderiu su aliejumi. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į trynius supilti 100 g. cukraus, supilti vandenį nuo špinatų ir suplakti iki purumo. Tuomet paeiliui įmaišyti špinatus, po to miltus su kepimo milteliais.
Su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), druska, bei 100 g. cukraus. suplakti baltymus iki kreminės masės. Tai trunka ilgokai. Po šaukštą dedant, juos sumaišyti su turima mase.
Pilti į torto formą, pateptą sviestu, dėti iki 180 C laipsnių į įkaitintą orkaitę ir kepti 40 min. Atšaldyti. Supjaustyti.
Kremo gaminimas. Su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti grietinėlę, ją sumaišyti su pienu bei varške. Paruošti želatiną mažame kiekyje vandens, ar dar geriau, kokiame nors kompote, pvz. persikų. Aš naudojau svaraininį. Supilti paruoštą želatiną į baltą masę, išmaišyti. Galiausia supilti vienos citrinos sultis, išmaišyti. Negalima jokiu būdu pilti citrinos sulčių į vieną pieną, ar grietinėlę - sutrauks.
Tuomet gaminamas tortas. Ant biskvito berti pjaustytų braškių, pilti kremo, dėti pjaustytos želės, vėl biskvitas... Ant viršutinio biskvito - tik kreminė masė.
Palaikyti šaldytuve per naktį. Užtarkuoti baltu šokoladu, apiberti, jei atliko, biskvito trupiniais, puošti braškėmis ir citrina. Kiekvienas gali puošti pagal savo norus, ar turimus produktus. Skanaus!