Špinatų apkepas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Špinatai, 600 gramų
- Varškė, 800 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 125 gramai
- Cukrus, 80 gramų
- Manų kruopos, 125 gramai
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 150 mililitrų
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su sutrinta varške. Suberiamos manų kruopos, pasūdoma, supilama pusė nurodyto kiekio ištirpinto sviesto. Viskas gerai išmaišoma. Tada suberiami smulkiai supjaustyti špinatai, išplakti kiaušinių baltymai, atsargiai viskas išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas ištirpintu sviestu. Kepama 20 min. orkaitėje. Tiekiamas karštas su grietine.
» Rašyti komentarą
» Komentarai