Špinatų apkepas su varške
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Špinatai, 600 gramų
- Varškė, 800 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, 125 gramai
- Cukrus, 80 gramų
- Manų kruopos, 125 gramai
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 150 gramų
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su sutrinta varške. Suberiamos manų kruopos, pasūdoma, supilama pusė nurodyto kiekio ištirpinto sviesto. Viskas gerai išmaišoma. Tada suberiami smulkiai supjaustyti špinatai, išplakti kiaušinių baltymai, atsargiai viskas išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas ištirpintu sviestu. Kepama 20 min. orkaitėje. Tiekiamas karštas su grietine.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-02-17 12:36
Miela ponia, pirma pasiskaitykite apie spinatus kad paciuosia spinatuose yra cukraus, ir idejus i patiekala cukraus nesusidaro kenksmingos druskos.... Nes spinatu stovejimo laikas paruoste produktuose galimas iki 2 dienu veliau susidaro kenksmingos druskos isprovokuojancios dusuli... O idejus cukraus to isvengiama.... taip kad sitam patiekalia tikrai cukrus nepakenks ir jis visai reikalingas . Kaip tik db pabandysiu iskepti savo seimai sita patiekala ir desiu viska pagal recepta....
2012-02-26 13:50
Zadu bandyti kepti, bet cukraus tikrai nedesiu 80gr. Cukrus su spinatais nesiderina. Desiu daugiau druskytes ir pipiriuku. Galbut ir pakepintu lasinuku.
2014-11-30 19:38