Spurgos su įdaru ir glaistu
- Aliejus, 750 gramų
- Romas
- Cukrus, 0.75 stiklinės
- Vanilinis cukrus, pakelis, 0.5 vieneto
- Mielės, 80 gramų
- Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
- Pienas, šiltas, 1.5 stiklinės
- Druska
- Uogienė, slyvų
- Cukraus pudra
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 8 vienetai
- Sviestas, 0.75 stiklinės
Mieles ištirpiname su puse stiklinės šilto pieno, šaukšteliu cukraus ir šaukštu miltų. Paliekame šiltoje vietoje, uždengus rankšluosčiu.
Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.
Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.
Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.
Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.
2014-09-17 16:04
2011-07-18 20:30
2011-07-07 18:43
2011-07-07 18:41
2015-04-06 11:52