Spurgos su įdaru ir glaistu

Spurgos su įdaru ir glaistu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aliejus, 750 gramų
  • Romas
  • Cukrus, 0.75 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, pakelis, 0.5 vieneto
  • Mielės, 80 gramų
  • Apelsinai, žievelė, 1 vienetas
  • Pienas, šiltas, 1.5 stiklinės
  • Druska
  • Uogienė, slyvų
  • Cukraus pudra
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Kiaušiniai, tryniai, 8 vienetai
  • Sviestas, 0.75 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Mieles ištirpiname su puse stiklinės šilto pieno, šaukšteliu cukraus ir šaukštu miltų. Paliekame šiltoje vietoje, uždengus rankšluosčiu.

Kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Miltus persijojame ir sumaišome su kiaušiniais, mielėmis, likusiu pienu. Minkome tešlą, kai gaunama vientisa masė, supilame lydytą sviestą ir vėl minkome. Sudedame apelsino žievelę, išminkome ir paliekame padvigubėti.

Imame truputį tešlos, sukočiojam rutuliuką, suspaudžiam, į centrą dedame uogienės ir vėl sukočiojame į apvalią spurgą. Jas dedame ant miltuoto paviršiaus, uždengiam rankšluosčiu ir dar paliekam pakilti 15 minučių.

Įkaitiname aliejų ir kepame spurgas iš abiejų pusių, iki rudos spalvos.

Iškepusias dedame ant popierinių rankšluostukų, sugerti aliejaus perteklių. Atvėsusias apibarstome cukraus pudra arba glajumi, padarytu iš cukraus pudros ir romo mišinio.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
nijole
2020-05-23 05:59
kiek mazdaug miltu reikia?
Romas to pasimetusi
2015-04-06 11:52
tai tau turetu uztekti vandens ir miltu ir spurgos gatavos butu niekados nereikia daryti kaip kiti daro. pasiziuri pati kas tau is ju butiniausi, o paragavusi savo iskeptu spurgu pastebesi ko truksta.tada ir dadesi ko noresi.
Pasimetusi
2014-09-17 16:04
per daug sudėtingų ingridientų, neapsimoka daryt
gretute
2011-07-18 20:30
atrodo labai skaniai bandysiu darytis rytoj
Ausra
2011-07-07 18:43
Ant kokio cia kiekio viskas?