Sriuba "Charčio"

Sriuba "Charčio"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakas, 8 skiltelės
  • Petražolės
  • Krapai
  • Prieskoniai
  • Lauro lapai, džiovinti lapeliai
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Pipirai, juodieji, žirneliai, 10 vienetų
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, 1.5 litro
  • Aliejus, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
  • Jautiena, kumpis, 500 gramų
  • Ryžiai, 100 gramų
  • Paprika, 1 vienetas
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Aitrioji paprika, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Jautieną, papriką, pomidorus, morką ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais (morką galima tarkuoti). Česnaką, čili pipirą, petražoles ir krapus sukapojame smulkiau.

Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.

Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį verčiame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min.

Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių.

Valgyti galima su grietine.

Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ruta
2017-10-17 19:39
Kokie visi mandri, atrodo, kad namie tikra gruziniska charco verdat Gruzinai naudoja daug ingredientu, kuriu net akyse nesat mate, o apie galimybe nusipirkt Lietuvoje patyliu. Bet zinovu lietuviu, kurie ZINO, kai isvirti TIKRA, GRUZINISKA charco, pilna Lietuva Jusu diskusija skamba panasiai, kaip Kinijoj skambetu snobiski vietiniu kinu patarimai kaip kept kugeli ar virt cepelinus. Visi tokie zinovai butu Gal maziau snobizmo, gerbiamieji, nei vienas is jusu neisvirtumet tikros
Audrius
2017-07-29 16:16
Šis receptas turėtų būti pavadintas taip: "Kaip nereikia virti charčo". Turbūt rašė sovietinės valgyklos vedėja
XXX
2016-01-09 15:36
Kažkokia ryžių sriuba su pomidorais. Ir ne viskas kas aštru yra charčio. Labiausiai užmuša pasakymas "rieskoniai", čia kas - gal gvazdikėliai su cinamonu ? . Po tokių beviltiškų receptų net komentuot sunku...
.
2015-11-16 23:08
Tai davai ekspertai įdėkit pilną receptą TIKRO charčio, kad būtų 5 balai iš 5, nes dabar panašu, kad tik komentuoti tesugebat
Armandas
2013-09-14 11:52
Na,čia a la charčio receptas.Produktai lyg ir tie,bet pagrindinio dalyko-skonio-tikrai nebus.Geriausiai tą receptą apibūdinčiau kaip VALGYKLINIS CHARČIO,bet tikrai ne gruziniškas.Taigi,jei norit kažkokios sriubos-virkit,kaip parašytą,o jei norit charčio,tada teks panaudoti kindza,tkemali padažą,graikinius riešutus(šie nebūtinai) ir kitokią eigą.O šiam receptui rašau 2(5 balėje sistemoje).