Sriuba "Charčio"
- Česnakas, 8 skiltelės
- Petražolės
- Krapai
- Prieskoniai
- Lauro lapai, džiovinti lapeliai
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai, juodieji, žirneliai, 10 vienetų
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 1.5 litro
- Aliejus, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
- Jautiena, kumpis, 500 gramų
- Ryžiai, 100 gramų
- Paprika, 1 vienetas
- Pomidorai, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Aitrioji paprika, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
Jautieną, papriką, pomidorus, morką ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais (morką galima tarkuoti). Česnaką, čili pipirą, petražoles ir krapus sukapojame smulkiau.
Mėsos gabaliukus iš visų pusių pakepiname aliejuje keptuvėje. Iškepusią mėsą ir ryžius verčiame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame apie 10 minučių.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sumetame papriką, pomidorus, morką, svogūną ir čili pipirą, uždengiame dangčiu. Daržoves pamaišydami troškiname kol verda mėsa ir ryžiai, apie 10 min. Po to keptuvės turinį verčiame į puodą, įberiame druską ir juoduosius pipirus. Verdame apie 20 min.
Baigus virti, išjungiame ugnį ir suberiame cukrų, išmaišome. Petražoles, krapus, česnaką, prieskonius ir lauro lapelius beriame ant viršaus, uždengiame dangčiu ir paliekame pastovėti keliolika minučių.
Valgyti galima su grietine.
Skanaus!
2017-07-29 16:16
2016-01-09 15:36
2015-11-16 23:08
2013-09-14 11:52
2017-10-17 19:39