Sriuba „Minestrone“
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Morkos, 2 vienetai
- Cukinija, 200 gramų
- Salierai, šaknis, 150 gramų
- Paprika, saldžioji, 1 vienetas
- Pomidorai, 1 vienetas
- Lęšiai, žalieji, 1 sauja
- Bazilikas
- Krapai
Minestrone - tai itališka daržovių sriuba. Į minestrone dedamos sezoninės daržovės. Tai ne vegetariškas patiekalas. Galima dėti vištienos, mėsos gabaliukus. "Minestroniška" ją daro daržovių gausa ir įvairovė. Seniau minestrone buvo tipiškas neturtingų žmonių valgis, todėl į puodą patekdavo tai, kas buvo "po ranka".
Daržovės susmulkinamos. Puode įkaitintame aliejuje pakepinti pomidorus, vėliau sudėti likusias daržoves bei lęšius. Įpilti vandens, sumažinti ugnį ir virti 2 valandas. Prieš baigiant virti pagardinti bazilikais, krapais – kas patinka.
Sriuba turi būti labai tiršta – „kad šaukštas stovėtu“ :)
Gaminau šį patiekalą pirmą kartą ir galvojau, kad po 2 valandų daržovės labai suminkštės ir bus ne sriuba, o košė. Bet nieko panašaus, gavosi labai skani ir graži sriuba – minestrone.
Skanaus! :)
2010-12-16 11:20