Steikas

Steikas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jautiena, antrekotas, kambario temperatūros, 1 vienetas
  • Gražgarstės, 1 sauja
  • Augalinis aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Dižono garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
  • Dižono garstyčios
  • Rozmarinas, šakelė, 1 vienetas
  • Česnakas, 0.5 vieneto
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Augalinį aliejų įkaitinti keptuvėje (kaitinti, kol pradės garuoti).

  2. Į įkaitintą aliejų dėti jautienos antrekotą ir kepti iš abiejų pusių. Vartyti kepsnį kas 15 sekundžių. Mėsai apkepus ant jos dėti rozmarino šakelę, česnaką ir dar šiek tiek pakepti, jog steikas įgautų aromato.

  3. Iškepusią jautieną padėti porai minučių ant pjaustymo lentelės, jog pasiskirstytų sultys. Tada pabarstyti druskos, pipirų, pagardinti česnakiniu aliejumi, išspausti šlakelį citrinos sulčių ir viską švelniai įtrinti.

  4. Paruošti salotas. Nuplauti ir gerai išdžiovinti garžgarstes, pagardinti alyvuogių aliejumi, druska.

  5. Steiką supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę, o ant viršaus sudėti garžgarsčių salotas.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą
» Komentarai