Stirnienos kumpis

Stirnienos kumpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, žirneliais, 1 valgomasis šaukštas
  • Aitrioji paprika, malti, 2 valgomieji šaukštai
  • Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Šalavijas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Actas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai, pjaustyti, 4 vienetai
  • Lauro lapai, lapais, 4 vienetai
  • Česnakas, 6 skiltelės
  • Juodieji pipirai, žirneliais, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, lazdelė, 1 vienetas
  • Raudonas vynas, 0.7 litro
  • Majonezas
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Bulvės, 2 vienetai
  • Morkos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

įtriti kumpį pipirų, kmynų, šalavijų ir acto mišiniu. Kelias valandas kepsnį palikti marinate iš nurodytųjų produktų. Padėti į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apversti. Nusausinti kumpį, gerai apkepti (iki rudumo) orkaitėje aptepus jį majonezu. Nupilti riebalus. Supilti butelį raudono vyno. Uždengti ir lėtai kepti 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėti porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves. Įpilti, jei reikia, daugiau vyno ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepti kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Arvydas
2019-01-07 15:39
Marinuojant stirnieną su actu, skonis gaunasi kaip kepenėlių. Tikrai acto nepatariu. geriau marinuoti obuolių ar kitose rūgštesnėse sultyse.
Gintautas
2011-01-23 20:43
bandysiu gaminti