Stirnienos troškinys
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Stirniena, be kaulo, 800 gramų
- Taukai (kiaulių), 40 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 50 gramų
- Slyvos, džiovintos, 80 gramų
- Grietinė, 0.8 stiklinės
- Actas, 3%, 0.8 stiklinės
- Druska
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Kalendra
- Kadagio uogos
Gaminimo instrukcija:
Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais. Laikoma 24 val. šaltoje vietoje. Išgriebta nusausinama, prismaigstoma lašiniukų, supjaustytų plonomis juostelėmis, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepama įkaitintuose riebaluose. Vėliau sudedama į puodą, pašlakstoma vandeniu, marinatu ir troškinama ant mažos ugnies uždengta. Baigiant troškinti suberiamos išmirkytos slyvos. Mėsa supjaustoma skersai skaidulų. Į padažą supilama grietinė, sumaišyta su likusiais miltais, užverdama, ištrinama pro sietelį, pagardinama. Mėsa užpilama padažu. Tiekiama su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais, bruknių uogiene.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2024-08-19 10:50