Stirnienos troškinys

Stirnienos troškinys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Stirniena, be kaulo, 800 gramų
  • Taukai (kiaulių), 40 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 50 gramų
  • Slyvos, džiovintos, 80 gramų
  • Grietinė, 0.8 stiklinės
  • Actas, 3%, 0.8 stiklinės
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Lauro lapai
  • Kalendra
  • Kadagio uogos
Gaminimo instrukcija:

Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais. Laikoma 24 val. šaltoje vietoje. Išgriebta nusausinama, prismaigstoma lašiniukų, supjaustytų plonomis juostelėmis, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepama įkaitintuose riebaluose. Vėliau sudedama į puodą, pašlakstoma vandeniu, marinatu ir troškinama ant mažos ugnies uždengta. Baigiant troškinti suberiamos išmirkytos slyvos. Mėsa supjaustoma skersai skaidulų. Į padažą supilama grietinė, sumaišyta su likusiais miltais, užverdama, ištrinama pro sietelį, pagardinama. Mėsa užpilama padažu. Tiekiama su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais, bruknių uogiene.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laima
2020-02-10 12:56
aprasymas nenuoseklus ir neaiskus visur tik gaminimo eiga nenurodyta kaip paruosti marinata nei po kieki dedamu produktu