Stirnos nugarinė

Stirnos nugarinė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Stirniena, nugarinė, 1 kilogramas
  • Druska
  • Pipirai, juodieji
  • Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 150 gramų
  • Morkos, 1 vienetas
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Garstyčios, padažas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai