Stirnos nugarinė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Stirniena, nugarinė, 1 kilogramas
- Druska
- Pipirai, juodieji
- Kiaulienos lašiniai, rūkyti, 150 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos, 0.5 vieneto
- Garstyčios, padažas, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai