Sūdytas kumpis

Sūdytas kumpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, kumpis su kaulu ir oda, 1 vienetas
  • Vanduo, 16 litrų
  • Druska, 1 kilogramas
  • Lauro lapai, lapeliai, 10 vienetų
  • Pipirai, juodieji, 20 vienetų
  • Actas, 100 gramų
  • Prieskoniai, kiti, mėsos
Gaminimo instrukcija:

Nedidelį, visą kiaulės kumpį su kaulu panardinkite į sūrų, virintą vandenį su prieskoniais. Paslėkite, kad vanduo apsemtų visą kumpį. Laikykite vėsioje vietoje 3 savaites. Po to išimkite, nuplaukite ir brandinkite vėsioje, bet vėdinamoje patalpoje apie 11 mėnesių. Svarbu, kad kumpis būtų vėdinamas ir taip džiūtų. Stebėkite ar jis neįgauna blogo kvapo - ženklas, kad buvo blogai pasūdytas ar vėdinamas. Žmonės, kurie gamina tokius kumpius, kiekvienas turi savo unikalų receptą, nebijokite fantazuoti. Svarbiausia šiame recepte - druska - kaip konservavimo priemonė sustabdanti puvimą.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
raminta
2014-03-26 20:48
pabandykit tada ir komentuokite patiko ar nepatiko
To ziko
2011-09-20 21:58
Jei nemėginai, tai nėr ko čia erezijas skleist.
ziko
2011-06-28 15:39
isprotejimas,namu salygom,netiki,kad ten kas gausis,ismest reiks