Sūdytas kumpis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiauliena, kumpis su kaulu ir oda, 1 vienetas
- Vanduo, 16 litrų
- Druska, 1 kilogramas
- Lauro lapai, lapeliai, 10 vienetų
- Pipirai, juodieji, 20 vienetų
- Actas, 100 gramų
- Prieskoniai, kiti, mėsos
Gaminimo instrukcija:
Nedidelį, visą kiaulės kumpį su kaulu panardinkite į sūrų, virintą vandenį su prieskoniais. Paslėkite, kad vanduo apsemtų visą kumpį. Laikykite vėsioje vietoje 3 savaites. Po to išimkite, nuplaukite ir brandinkite vėsioje, bet vėdinamoje patalpoje apie 11 mėnesių. Svarbu, kad kumpis būtų vėdinamas ir taip džiūtų. Stebėkite ar jis neįgauna blogo kvapo - ženklas, kad buvo blogai pasūdytas ar vėdinamas. Žmonės, kurie gamina tokius kumpius, kiekvienas turi savo unikalų receptą, nebijokite fantazuoti. Svarbiausia šiame recepte - druska - kaip konservavimo priemonė sustabdanti puvimą.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-09-20 21:58
Jei nemėginai, tai nėr ko čia erezijas skleist.
2011-06-28 15:39
isprotejimas,namu salygom,netiki,kad ten kas gausis,ismest reiks
2014-03-26 20:48