Sūdyti kaimiški lašiniai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaulienos lašiniai, 10 kilogramų
- Druska, 1 kilogramas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Lauro lapai, maltas, 3 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, malti, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, galvutėmis, 4 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Kaip žinote lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausia, kad lašiniai paraustų, juos reikia ištrinti cukrumi, po to mišiniu iš : druskos, prieskonių, lauro lapų, juodųjų pipirų ir smulkintų česnakų. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei yra keli gabalai, juos reikia vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Dažniausiai laikomi lašiniai kaimo troboje prie krosnies. Po mėnesio lašinius galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-01-24 16:06
Skirkit lasinius nuo papilves, paskyj rasykit recepta
2016-06-21 01:34
kvaila ir baznycioje musa. nedarykit gedos lietuvai.
2016-03-19 10:19
Tai pats geriausias receptas iš visų žinomų. Super, visada taip darau

2014-02-22 23:02
Mano manymu kad čia šalto rūkymo šoninė,gal jus nematėt paskerstos kiaulės ir naminių lašinių.
2021-04-01 20:01