Sūdyti kaimiški lašiniai

Sūdyti kaimiški lašiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos lašiniai, 10 kilogramų
  • Druska, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Lauro lapai, maltas, 3 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai, malti, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, galvutėmis, 4 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Kaip žinote lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausia, kad lašiniai paraustų, juos reikia ištrinti cukrumi, po to mišiniu iš : druskos, prieskonių, lauro lapų, juodųjų pipirų ir smulkintų česnakų. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei yra keli gabalai, juos reikia vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Dažniausiai laikomi lašiniai kaimo troboje prie krosnies. Po mėnesio lašinius galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
kiek
2021-04-01 20:01
sūdyti nedidelius gabalėlius šoninės, po 200-300 g? Prisiskaičiau, kad reikia 10 d minimum, bet aš kažkada laikiau tik 3 dienas ir suvalgiau ir visai normaliai buvo.
Nusimanantis
2017-01-24 16:06
Skirkit lasinius nuo papilves, paskyj rasykit recepta
kaimietis
2016-06-21 01:34
kvaila ir baznycioje musa. nedarykit gedos lietuvai.
Fėja
2016-03-19 10:19
Tai pats geriausias receptas iš visų žinomų. Super, visada taip darau
nesvarbu
2014-02-22 23:02
Mano manymu kad čia šalto rūkymo šoninė,gal jus nematėt paskerstos kiaulės ir naminių lašinių.