Sūdyti krapai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Krapai, 1 kilogramas
- Druska, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Krapai nuplaunami ir nusausinami. Nuo krapų stiebų nuskinami žali lapeliai, sudedami sluoksniais į stiklainius, storai pabarstant druska, ir gerai suspaudžiami. Nedėkite krapų iki pat stiklainio viršaus, palikite kelių centimetrų tarpą. Stiklainiai uždengiami plastmasiniais dangteliais. Laikomi rūsyje ar šaldytuve 0-4 laipsnių temperatūroje.
Druskos dedama ne mažiau kaip 5 procentai, nes tokioje koncentracijoje mikroorganizmai negali veistis, tačiau sūdant jos beriama žymiai daugiau. Todėl prieš vartojimą krapus reikia pamirkyti vandenyje, tada jie atgauna natūralią išvaizdą ir skonį.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-06-14 18:46
Pagal recepta dedama ne 5 nuosimciai, bet 20 nuosimciu arba vienas penktadalis. 5 nuosimciai butu 50g druskos. Pabandziau, puikiai veikia, jau daugiau kaip menuo, o krapai sedi sveiki ir grazus saldytuve. Ju uzsudziau zumiai maziau.
2015-08-19 22:28