Sūdytos žaliuokės
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Druska, 50 gramų
- Žaliuokės, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Šviežios žaliuokės nuplaunamos, didesnės pasmulkinamos. Sumaišomos su druska ir sudedamos į stiklainį, uždengiamos, bet ne sandariai. Per kelias dienas atsiradus sultims, grybai kartu su sultimis perdedami į mažesnį stiklainį iki pat dangtelio viršaus ir sandariai uždaromi. Jei nepakanka sulčių, užpilama sūriu vandeniu. Grybai neturi būti išsikišę iš sulčių. Šitaip grybai gali būti laikomi visą žiemą, jie nepraranda skonio, lieka kieti. Prieš vartojant, nuplaunami, pamirkomi šiltame vandenyje. Dedami į sriubą, salotas, tačiau ne per daug, nes jie sūrūs. Galima valgyti ir nevirtus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-12-06 17:10
cia tai geras,kur jus matote zaliuokes
2014-08-01 00:59
Ir kur gi tos žaliuokės? Abejotinas receptas.
2018-07-22 21:23