Sūdytų ar marinuotų grybų salotos

Sūdytų ar marinuotų grybų salotos
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grybai, sūdyti ar marinuoti, 100 gramų
  • Žirniai, konservuoti, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Bulvės, virtos, 2 vienetai
  • Actas, skiestas, 4%, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Druska
  • Juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai