Sulekta Speltos pica
- Mišinys SPELTA MILTŲ PICAI, 1 vienetas
- Vanduo, 200 mililitrų
- Aliejus, 40 mililitrų
- Druska, 6 gramai
- Karštai rūkytas kiaulienos kumpis, 200 gramų
- Agurotis, 1 vienetas
- Fermentinis sūris, 250 gramų
- Pomidorų padažas, 5 valgomieji šaukštai
- Paprika, 1 vienetas
Į indą suberti pakelio turinį, maišant įpilti 210 -230 ml šilto vandens (30 - 32 ºC) ir 40 ml augalinio aliejaus (rekomenduojamas alyvuogių), jei pageidaujate įberti druskos pagal skonį (įprastam skoniui 6 - 7g).
Gerai išminkyti, susukti tešlos rutulį ir palikti šiltoje vietoje (apie 32º) kilti apie 1 - 1,5 valandos (uždengti lininių rankšluosčiu ar plėvele, kad neapdžiūtų paviršius).
Tešla turi padvigubėti.
Tuomet iškočioti norimo dydžio picos paplotį ir padėti ant riebalais pateptos kepimo skardos ar kepimo popieriaus.Visus ingredientus supjaustyti.
Paruoštą paplotį ištepti padažu, sudėti picos įdarą.
Perlenkti paplotį.Kepti iki 200 - 220˚C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 25 minutes (priklausomai nuo picos storio ir įdaro kiekio).
Skanaus!