Sumuštiniai "Laiveliai"

Sumuštiniai "Laiveliai"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Paukštiena, malta (kalakutiena ar vištiena), 400 gramų
  • Sezamas, sėklos, 1 stiklinė
  • Sūris, plonai supjaustytas, 10 vienetų
  • Agurkai, ilgavaisis, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Batonas, išmirkytas piene, 2 riekės
  • Batonas, forminis, 1 vienetas
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Sviestas
  • Čiobreliai, ar kitos mėgstamos žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą paruošiam kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušam kiaušinį, suberiam prieskonius ir viską gerai suminkom. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausinam ant popierinio rankšluosčio.

  2. Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaugiame į faršo rutuliuką.

  3. Forminio batono riekes supjaustome į 4 dalis, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą