Suomiška žuvienė

Suomiška žuvienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žuvis, šviežia, 1 kilogramas
  • Svogūnai, laiškiniai, smulkinti, 1 vienetas
  • Poras, 1 vienetas
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Lauro lapai, 1 vienetas
  • Kvapieji pipirai, 3 vienetai
  • Krapai, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, laiškiniai, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ugnies. Sultinį perkoškite. Nulupkite porą, supjaustykite skridinėliais. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais bulves. Daržoves suberkite į žuvų sultinį ir virkite apie 15 min. Supjaustykite žuvį gabalėliais ir sumeskite į sriubą, virkite dar 10-15 min. Pieną išmaišykite su miltais, supilkite į sriubą, užvirkite.
Tada suberkite krapus ir svogūnus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai