Sūrio fondiu (Fondue)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sūris, Ementalis, Edamer ar Gouda, 400 gramų
- Baltas vynas, 400 mililitrų
- Krakmolas, kukurūzų, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Muskatas, maltas
- Juodieji pipirai, malti
- Degtinė, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-06-22 14:07
Gal kas bandet si patiekala? Kokie atsiliepimai?
2010-01-05 13:31