Sūrio ir faršo vyniotinis
- Prieskoniai, mėsai
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Česnakas, 1 skiltelė
- Morkos, 2 vienetai
- Kiauliena, malta, gali būti jautiena, 500 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sūris, fermentinis, 350 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Majonezas, 250 mililitrų
Sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti jį su kiaušiniais ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, bet neplakti. Į plokščią keturkampę kepimo skardą tiesti kepimo popierių, suvilgyti jį aliejumi, pilti sūrio masę ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 0C orkaitėje apie 20 minučių. Ištraukiam ir paliekam atvėsti. Nulupti ir smulkiai sukapoti česnaką ir svogūną. Nuskutam morką ir smulkiai sutarkuojam. Viską suversti į mėsos faršą, berti maltos mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, įmušti kiaušinį. Faršą gerai išmaišykite. Galima svogūną, česnaką ir morką pakepinti aliejuje. Tada nebus palaidas įdaras. Kai sūrio pagrindas atvės, ant jo tolygiai po visą plotą užtepam mėsos įdarą ir susukam. Vyniotinį dėti ant skardos, patiestos kepimo popieriumi, ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių. Skanaus :)
2011-01-17 12:37