Sūrio pyragas

Sūrio pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sviestas, minkštas, 100 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 150 gramų
  • Vanilinis cukrus, 20 gramų
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sūris, varškės, 400 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Sviestas, minkštas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.

» Rašyti komentarą
» Komentarai