Sūrio pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, minkštas, 100 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Vanilinis cukrus, 20 gramų
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sūris, varškės, 400 gramų
- Citrinos, 1 vienetas
- Sviestas, minkštas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 20 min. ją laikome šaltai.
Varškės sūrį, sviestą, citriną supjaustome gabalėliais ir sumalame mėsmale.
Į šią masę sudedame 6 trynius, cukrų ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į sūrio masę.
Iš atšaldytos tešlos iškočiojame 4 mm storio lakštą. Jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus sukrečiame sūrio masę.
Pyragą kepame 150-180 C temperatūroje apie 1 val.
Kepdami neatidarinėkite orkaitės, nejudinkite pyrago, kad nesukristų sūrio įdaras.
Pyragą patiekiame su bruknių arba spanguolių uogiene.
» Rašyti komentarą
» Komentarai