Sūrūs riestainiai

Sūrūs riestainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 0.5 kilogramo
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, 0.25 stiklinės
  • Mielės, 40 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Rūgpienis
  • Druska
  • Aguonos
Gaminimo instrukcija:

Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai (rūgusio pieno pilama tiek, kad tešla būtų kietoka). Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm ilgio voleliai, jie sujungiami ratuku (paliekamas vienas ilgesnis galas — juo apvyniojami ratukai). Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų. Vėliau sumetami į verdantį pasūdytą vandenį (vienu sluoksniu). (Riestainių negalima virti per ilgai, nes tada jie sukris.) Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į aliejumi išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels.

» Rašyti komentarą
» Komentarai