Šutinta kiškiena

Šutinta kiškiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiškiena, 800 gramų
  • Sultinys, 2 stiklinės
  • Duona, džiūvesėliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Salierai, 2 vienetai
  • Taukai (kiaulių)
  • Cinamonas
  • Kmynai, grūsti
  • Gvazdikėliai, grūsti
  • Druska
  • Cukrus
Gaminimo instrukcija:

Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.

Kiškiena išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.

Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie kiškienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
renata
2015-03-13 21:14
Nesamonė