Svarainių uogienė

Svarainių uogienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 800 gramų
  • Svarainiai, 1 kilogramas
  • Vanduo, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį. Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja).
Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vyliune
2015-09-05 23:04
ar skani gaunasi uogiene?turiu svarainiu ir nezinau ka su jais daryti,skrandis jautrus net ir obuoliu sultims.
vija
2009-09-21 20:37
nežinojau, kad reikia virti, nes vis apipildavau cukrumi, sultis išgerdavom su arbata, paskui vėl cukruje, kol galų gale siusicukrėjusius svarainius įdėdavau į šaldytuvą, paprastai; arba į dėžutę su sviestiniu popieriumi, ir žiemą valgau skanius saldainukus