Švarcvoldo vyšnių tortas

Švarcvoldo vyšnių tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 80 gramų
  • Cukrus, 180 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Krakmolas, 80 gramų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 60 gramų
  • Likeris, vyšnių, 4 valgomieji šaukštai
  • Vyšnios, šaldytos, be kauliukų, 400 gramų
  • Vyšnių sultys, 50 gramų
  • Kokoso drožlės, 50 gramų
Pertepimui:
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Krakmolas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai išplakami iki standžių putų palaipsniui pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Tryniai išplakami šluotele su 2 valg. š. šilto vandens ir pastoviai plakant sumaišomi su išplaktais baltymais. Suberiami persijoti miltai, krakmolas, kakava, kepimo milteliai ir atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje 30 - 35 min. Iškepęs biskvitas 4-5 val. paliekamas pilnai atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas horizontaliai į tris dalis. Du apatiniai biskvito lakštai apšlakstomi vyšnių likeriu.

  2. Vyšnios lengvai atšildomos, supilamos į puodą storu dugnu, pabarstomos cukrumi, vaniliniu cukrumi ir dedamos ant ugnies. Krakmolas išmaišomas su vyšnių sultimis, pamažu maišant supilamas ant vyšnių ir viskas pakaitinama, kol užverda. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.

  3. Atšaldyta grietinėlė išplakama su cukraus pudra.

  4. Ant apatinio biskvito lakšto užtepamas vyšnių pertepimas, uždengiama antru biskvito sluoksniu ir lengvai paspaudžiama. Užtepamas grietinėlės kremas ir dedamas trečias biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą, kad lakštai persigertų kremu.

  5. Apibarstome kokoso drožlėmis, puošti galima ir kitaip.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rūta
2017-01-15 14:18
Ačiū už puikų receptą!