Švediška silkė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Silkė, sūdyta, 500 gramų
- Pienas, 0.75 stiklinės
- Slyvos, vengriškos, 250 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Migdolai, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos, žievelė, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Krapai, kapoti, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys
- Kvapieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Silkę nuvalyti, išimti kaulus, pamirkyti piene 5-6 val., po to išimti, nusausinti ir supjaustyti gabalėliais.
Iš slyvų išimti kauliukus, pašlakstyti vandeniu, apiberti cukrumi, uždengti ir troškinti. Kai slyvos suminkštės, pertrinti per sietelį, išmaišyti su kapotais migdolais ir aliejumi, įberti pipirų, citrinos žievelę, įpilti citrinos sulčių.
Silkę sudėti į indą, užpilti padažu ir 2-3 val. palaikyti šaldytuve.
» Rašyti komentarą
» Komentarai