Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Avižiniai dribsniai, 2 stiklinės
- Graikiškas jogurtas, 1 stiklinė
- Bananai, vidutinio dydžio, sunokę, 2 vienetai
- Kiaušiniai, dideli, 2 vienetai
- Šilauogės, 0.5 stiklinės
- Rudasis cukrus, 0.25 stiklinės
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Į smulkintuvą beriame dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, sodą, dedame bananus, jogurtą, įmušame kiaušinius. Smulkiname tol, kol tešla bus vientisa, o avižiniai dribsniai susmulkinti.
Į paruoštą tešlą atsargiai mentele ar šaukštu įmaišome šilauoges. Kelias pasiliekame puošimui.
Pilame tešlą į keksiukų formeles. Pripildome 3/4 formelės, kad tešla turėtų vietos plėstis. Ant viršaus pabarstome šilauogių.
Kepame keksiukus iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku, ar iškepė - įsmeigiame į keksiuko vidurį. Ištrauktas pagaliukas turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 5 min. ir vėl tikriname.
Prieš išimant iš formelių, leidžiame atvėsti. Skanaus!
» Rašyti komentarą