Sveikuolių duona

Sveikuolių duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai, 0.66 stiklinės
  • Kviečiai, sėlenos, 0.66 stiklinės
  • Saulėgrąžos, 0.66 stiklinės
  • Linų sėmenys, 0.33 stiklinės
  • Kmynai, 0.33 stiklinės
  • Cukrus, 100 gramų
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Vanduo, šiltas, 1 litras
  • Sezamas, sįklos
Gaminimo instrukcija:

Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.

Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.

Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.

Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).

Skanaus

» Rašyti komentarą
» Komentarai
žinantis
2015-02-08 19:35
Negalima dėti linu sėmenu į duona.
ddd
2011-11-18 09:57
Gerai, o is kur paimti ta rauga?