Sveikuolių duona
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Avižiniai dribsniai, 0.66 stiklinės
- Kviečiai, sėlenos, 0.66 stiklinės
- Saulėgrąžos, 0.66 stiklinės
- Linų sėmenys, 0.33 stiklinės
- Kmynai, 0.33 stiklinės
- Cukrus, 100 gramų
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Vanduo, šiltas, 1 litras
- Sezamas, sįklos
Gaminimo instrukcija:
Viską sumaišius, sudėti raugą. Įpilti vandenį, išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka, maišoma šaukštu. Gerai išmaišius tešlą, atidedame į stiklainį 3 valgomuosius šaukštus raugo kitam kepimui.
Tešla sukrečiama į 2-3 šaukštais aliejumi pateptą ir sezamais pabarstytą skardą ir pabarstome sezamu viršų. Užklojus rankšluosčiu dedame šiltai ir kildiname tešlą apie 12 val.
Dedame skardą į šaltą orkaitę ir kepame 1 val. 15 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Raugą atidėjus reikėtų bent 24 val. palaikyti ne šaldytuve. Tada galima raugą dėti į šaldytuvą ir išsiimti bent 24 val. prieš maišant tešlą (šaldytuve galima laikyti neribotą laiką).
Skanaus
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-11-18 09:57
Gerai, o is kur paimti ta rauga?
2015-02-08 19:35