Švelnus pyragas

Švelnus pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Greipfrutai, džiovinti arba džiovinti abrikosai, 100 gramų
  • Likeris, (egzotinių vaisių) arba sirupas, 50 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kefyras, 500 gramų
  • Miltai, 500 gramų
  • Cukrus, 250 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, arba margarinas, 150 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 25 gramai
  • Cukrus, rudas, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, baltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Lazdyno riešutai, kepinti, be luobelės, 2 saujos
Gaminimo instrukcija:

Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 °C temp. orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltuoju ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Renata
» Rašyti komentarą