Švelnūs suktinukai
- Kiaulienos šoninė, plonai pjaustytos juostelės, 8 vienetai
- Saldi raudonoji paprika, 0.5 vieneto
- Rausvieji svogūnai, 1 vienetas
- Majonezas „MangoMajo“, 4 valgomieji šaukštai
- Pekino kopūstai, 0.5 vieneto
- Česnakas, 2 skiltelės
- Pievagrybiai, 6 vienetai
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Parmezano sūris, tarkuotas, 0.5 stiklinės
- Miltai, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 2 žiupsneliai
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 1 litras
- Bazilikas, 1 sauja
Gaminame tešlą:
Miltus sumaišyti su cukrumi, druska (druskos turi būti dvigubai daugiau nei cukraus), kepimo milteliais.
Įmušti kiaušinį ir viską išminkyti rankomis. Kol minkote tešlą, lėtai pilti vandenį, kol tešla taps lipni.
Paruoštą tešlą įdėti į indą, uždenkti maistine plėvele ir palikiti šaldytuve 1 valandai.Ruošiame įdarą:
Supjaustyti smulkiais kubeliais česnaką, svogūną, papriką, kiaulienos šoninę ir pievagrybius. Pekininį kopūstą padalinti į keturias dalis ir visas susmulkinti. Rankomis suplėšyti baziliką.
Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus, suberti česnaką su svogūnu. Pakepti 1 minutę ir sudėti visas likusias daržoves. Nuolat maišant kepti apie 4-6 min.
Įdėti „MangoMajo“ ir viską gerai išmaišyti, suberti sūrį, pakepti dar porą minučių ir nuimti nuo kaitros keptuvę, suversti visą įdarą į dubenį ir palikti atvėsti.Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą dėti ant pjaustymo lentos, paberti truputį miltų, kad neliptų ir supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Juos iškočioti itin plonai, nupjauti galus, kad visi gabalėliai būtų vienodos kvadratinės formos.
Į kiekvieną tešlos kvadratėlį dėti po kupiną šaukštą įdaro. Susukti suktinukus. Kampus teptuku sutepti vandeniu, kad neliktų jokių skylučių ir kepant į suktinukus nepatektų oro. Ant lentos paberti miltų ir sudėti visus kepimui paruoštus suktinukus.
Į puodą supilti aliejų ir kaitinti ant viryklės. Į iki vidutinės temperatūros įkaitintą aliejų dėti virti po 3-4 suktinukus. Pavartanti virti aliejuje apie 8 min.