Šventinė kiaušinienė

Šventinė kiaušinienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Sūris, fermentinis, 50 gramų
  • Sūris, pelėsinis, 50 gramų
  • Pienas, 50 mililitrų
  • Svogūnai, 0.5 vieneto
  • Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Špinatai, 3 saujos
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius su pienu išplakite, į juos sutarkuokite fermentinį ir sutrupinkite pelėsinį sūrį, špinatus, prieskonius. Išmaitykite.

  2. Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūnus, juos suverskite į kiaušinių masę, išmaišykite.

  3. Yra trys kepimo variantai:

    1. Kiaušinių masę kepti ant nedidelės ugnies, uždengtu dangčiu, ant viryklės.
    2. Kiaušinių masę dėti į karščiui atsparų, riebalais išteptą indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius ims ruduoti.
    3. Pats skaniausiai - jeigu turite keptuvę, tinkamą naudoti ir ant viryklės, ir orkaitėje (ketaus), kiaušinių masę suverskite į ją ir ant nedidelės ugnies kiaušinienę palaikykite ant viryklės, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė, kol paviršius pradės ruduoti.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai