Šventinė kiaušinienė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sūris, fermentinis, 50 gramų
- Sūris, pelėsinis, 50 gramų
- Pienas, 50 mililitrų
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
- Špinatai, 3 saujos
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Kiaušinius su pienu išplakite, į juos sutarkuokite fermentinį ir sutrupinkite pelėsinį sūrį, špinatus, prieskonius. Išmaitykite.
Įkaitintame aliejuje apkepinkite svogūnus, juos suverskite į kiaušinių masę, išmaišykite.
Yra trys kepimo variantai:
1. Kiaušinių masę kepti ant nedidelės ugnies, uždengtu dangčiu, ant viryklės.
2. Kiaušinių masę dėti į karščiui atsparų, riebalais išteptą indą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius ims ruduoti.
3. Pats skaniausiai - jeigu turite keptuvę, tinkamą naudoti ir ant viryklės, ir orkaitėje (ketaus), kiaušinių masę suverskite į ją ir ant nedidelės ugnies kiaušinienę palaikykite ant viryklės, kol masė pradės tirštėti. Tuomet dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitė, kol paviršius pradės ruduoti.