Šventinė spelta miltų ir cinamono duona

Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Migdolų drožlės, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukraus pudra
Įdarui:
  • Sviestas, tirpintas ir atvėsintas, 50 gramų
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Tešlai:
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
  • Riešutų aliejus, 30 gramų
  • Klevų sirupas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Visų grūdo dalių speltų miltai , 100 gramų
  • Spelta šviesūs miltai , 200 gramų
  • Sausos mielės, 7 gramai
  • Druska, 5 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į indą įpilti pieną, įdėti kiaušinio trynį, aliejų ir klevų sirupą (cukrų), druską. Suberti miltus ir sausas mieles. Gerai sumaišyti, išminkyti tešlą, tada uždengti drobine skepeta ir palikti apie 1 valandą kilti.
    Įdarui sumaišyti atvėsintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
    Padalinti tešlą į dvi dalis. Iškočioti abi dalis į 1 cm storo stačiakampius. Padalinti įdaro mišinį į tris dalis, dvi dalis paskirstyti ant iškočiotų tešlos papločių, paliekant 1 cm kraštelį neapteptą. Susukti tešlą kaip viniotinį, pradedant nuo ilgesnio papločio krašto. Kraštus gerai užspausti ir įpjauti suvyniotą ritinį per pusę išilgai, paliekant 5 cm neperpjautą kraštą. Pasukti perpjautą kraštą pjūviu į viršų, kad matytųsi įdaro sluoksniai ir supinti (susukti) dvi gautas vijas kaip virvę. Po to, sujungti gautos pynės kraštus taip, kad išeitų žiedo formos pynė. Taip paruoškite abu žiedus, kuriuos padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  2. Pynių paviršių patepti likusiu įdaro mišiniu ir pabarstyti migdolų drožlėmis. Taip suformuotus pyragus palikti 1 valandą šiltoje (kambario temperatūros) vietoje, kad pakiltų. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros, įdėti pakilusius pyragus ir kepti apie 15-20 minučių, kol pyragas taps rusvai auksinės spalvos. Iškeptus pyragus galimą apibarstyti cukraus pudrą.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Spelta
» Rašyti komentarą