Šventinis meduolis

Šventinis meduolis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Medus, 250 gramų
  • Cukrus, rudas, 150 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Kvapieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Gvazdikėliai, malti
  • Kardamonas
  • Muskatas, tarkuotas
  • Anyžius
  • Kepimo milteliai, 40 gramų
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Džiūvėsėliai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Migdolai, nuvalyti, 20 vienetų
Gaminimo instrukcija:

Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iške­pusį meduolj palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai