Šventinis meduolis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Medus, 250 gramų
- Cukrus, rudas, 150 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Kvapieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Gvazdikėliai, malti
- Kardamonas
- Muskatas, tarkuotas
- Anyžius
- Kepimo milteliai, 40 gramų
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Džiūvėsėliai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Migdolai, nuvalyti, 20 vienetų
Gaminimo instrukcija:
Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaipsniui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iškepusį meduolj palikti formoje 30 minučių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvynioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
» Rašyti komentarą
» Komentarai