Šventinis skruzdėlynas su "DanSukker" cukraus milteliais
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Miltai, 400 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Aguonos, 3 valgomieji šaukštai
- Medus, 6 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, "DanSukker" milteliai
- Cukrus, "DanSukker" Panevėžio Plius, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus
Mušame kiaušinius, įberiame druskos, sijojame miltus ir maišome su kiaušiniais, po to minkome. Miltų kiekis nurodytas apytiksliai, nes priklauso nuo kiaušinių dydžio. Tešla turi būti tokia, kad galima būtų kočioti, bet ne per kieta. Kad neliptų prie rankų tešla, mirkykite jas aliejuje.
Kočiojame labai labai plonai, kad persimatytų stalas. Pjaustome juostelėmis, dedame į įkaitintą aliejų ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Cukraus sirupo gamyba: "DanSukker" Panevėžio Plius cukrų užpilame vandeniu, tik kad apsemtų, ir kaitiname, kol užvirs, kas kart maišydami. Iš pradžių darysis daug burbulų, vėliau jų mažės, masė darysis skaidri ir klampi. Tada įdedame medų ir dar užverdame.
Žagarėlius dedame sluoksniais ir užpilame sirupu. Barstome aguonomis ir "DanSukker" cukraus milteliais.
Skanaus!