Šviesi kvietinė duona
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Mielės, 42 gramai
- Pienas, 300 mililitrų
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Margarinas, 40 gramų
- Taukai (kiaulių), skardai patepti
Gaminimo instrukcija:
Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
» Rašyti komentarą
» Komentarai