Šviežių miško grybų sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Sultinys, daržovių, 5 stiklinės
- Grybai, švieži, 200 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Bulvės, 3 vienetai
- Lauro lapai, 2 vienetai
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Petražolės
Gaminimo instrukcija:
Grybus bei nuskustas bulves nuplauname ir supjaustome stambesniais gabalėliais. Sumetame į puodą su sultiniu ir verdame.
Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Pirma pakepiname morkas, nes jos ilgiau kepa. Po to suverčiame svogūnus ir pakepiname. Pagardiname druska bei pipirais.
Paragaujame bulves ir grybus. Jei jie jau išvirę, į puodą sukrečiame keptas daržoves, įmetame lauro lapų ir dar šiek tiek paverdame. Išjungus ugnį, įmetame šiek tiek kapotų petražolių.
Sriubą valgome su grietine ir juoda duona.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-04-10 21:20
2015-03-29 19:29