Šviežių žirnių sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Sultinys, vištienos ar daržovių, 1.5 litro
- Žirniai, švieži arba šaldyti, 500 gramų
- Mėta, lapeliai, švieži arba džiovinti, 1 sauja
- Druska
- Juodieji pipirai
- Salierai, stiebas, supjaustytas vid. dydžio gabaliukais, 1 vienetas
- Česnakas, smulkiai supjaustytos, 2 skiltelės
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, supjaustytas žiedais, 1 vienetas
- Poras, supjaustytas žiedais, mažas, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Baltam padažui:
50 g sviesto
50 g kvietinių miltų
500 ml karšto pieno
Puode išlydome sviestą, sudedame svogūną, porą, salierą ir pakepiname ant mažiausios įmanomos ugnies apie 15 minučių. Tada sudedame žirnius, lauro lapelį, supilame sultinį ir leidžiam pavirti maždaug 5 minutes. Kol sriuba verda, padarome baltą padažą: išlydome sviestą, sudedame miltus ir išvien maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tada po truputį pilame karštą pieną ištisai maišydami. Kai padažas paruoštas, jį supilam į sriubą. Viską išmaišom ir sutrinam smulkintuvu.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-07-10 22:14