Švilpikai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Sviestas, 80 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Bulvės, 12 vienetų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Nuskustos bulvės išverdamos, nusunkiamos, nugarinamos ir sugrūdamos. Ataušus suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, viskas suminkoma ir padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Jie sudedami į miltais pabarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami orkaitėje. Vėliau 10—12 min. patroškinus su sviestu ir grietine, tiekiami valgyti. Iš tokios pat bulvių masės, įbėrus krakmolo, padaryti švilpikai verdami.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-11-02 13:26
miltinės tešlos gabalėlis,stipriai spaudžiant perbrauktas per ,,bulvinės" tarkos buka pusę, vadinasi ,,ežiukai";
ta pati tešla, sutarkuota per ,,brokinę" tarką vadinama zacyrka,arba tiesiog kleckais
ta pati tešla, sutarkuota per ,,brokinę" tarką vadinama zacyrka,arba tiesiog kleckais
2014-07-24 21:41
Virga, ten budavo zacyrkos
2013-09-25 12:03
Močiute darydavo panašiai ir vadinosi jie "virtu bulviu blynai su grybu padažu" . Aš darydavau su spirgučiu ir svogunu padažu. Švilpikais vadinome miltinius kleckus, perbrauktus per tarkos bukaja puse.
2013-09-25 11:59
Krakmolo nereikia, laiko ir taip
2019-07-01 16:34