Svogūnų duona su sūriu

Svogūnų duona su sūriu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mielės, 42 gramai
  • Kviečiai, selenos, 100 gramų
  • Medus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvietiniai miltai, 900 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Sūris, 200 gramų
  • Druska, jūros, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Blendinį paruošti iš sutrintų mielių, kviečių selenų, medaus, 3/4 l vandens (35 C) ir 250 g miltų. Dubenį su blendiniu pridengti drobule ir palikti, kad pastovėtų.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Kietą sūrį sutarkuoti, o minkštą supjaustyti kubeliais arba sutrinti šakute.
Supjaustytus svogūnus, sūrį, druską ir likusius miltus suberti į paruoštą blendinį ir išminkyti blizgančią bei elastingą tešlą. Gerai išminkyta tešla nebelips prie dubens sienelių. Tešlą pridengti drobule ir palikti, kad pakiltų.
Ant miltais apibarstytos lentelės tešlą dar kartą perminkyti ir suformuoti duonos kepalą. Duoną dėti į riebalais išteptą skardą ir palikti, kad dar kartą pakiltų. Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro. Po 10 minučių (250 C) sumažinti ugnį ir baigti kepti (dar kepti 80 minučių 175 C).

» Rašyti komentarą
» Komentarai