Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, 6 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Tešla, šaldyta, sluoksniuota, 1 lapas
  • Sūris, tarkuotas (Jubiliejinis), 100 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Prieskoninės žolelės, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Atšildyti sluoksniuotą bemielę tešlą. pakepinti svogūnus, kol taps permatomi. Atvėsinti. Sumaišyti svogūnus su kiaušiniais, grietine ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tinka bazilikas, raudonėlis). Atšilusią tešlą įkloti į kepimo skardą, subadyti šakute ir ant viršaus supilti svogūnų mišinį. Užbarstyti tarkuotu sūriu.

  2. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temp. ir kepti pyragą 40-45 minutes. Mėgautis su salotomis.
    Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.

    Skanaus

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Sigita
» Rašyti komentarą
» Komentarai