Svogūnų pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Svogūnai, 6 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Tešla, šaldyta, sluoksniuota, 1 lapas
- Sūris, tarkuotas (Jubiliejinis), 100 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Prieskoninės žolelės, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Atšildyti sluoksniuotą bemielę tešlą. pakepinti svogūnus, kol taps permatomi. Atvėsinti. Sumaišyti svogūnus su kiaušiniais, grietine ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tinka bazilikas, raudonėlis). Atšilusią tešlą įkloti į kepimo skardą, subadyti šakute ir ant viršaus supilti svogūnų mišinį. Užbarstyti tarkuotu sūriu.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temp. ir kepti pyragą 40-45 minutes. Mėgautis su salotomis.
Norintiems skalsesnio varianto: į svogūnų masę galite pripjaustyti kumpio, grybų, o egzotikos mėgėjai gali įmaišyti čili pipiriukų.
Skanaus
» Rašyti komentarą
» Komentarai