Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Grietinė, 320 gramų
  • Pienas, 260 mililitrų
  • Mielės, 21 gramas
  • Kiaulienos šoninė, rūkyta, 150 gramų
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti, 1 arbatinis šaukštelis
  • Muskatas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Miltus supilti į dubenį ir padaryti viduryje duobutę.
Mieles ištirpinti su 160 ml šilto pieno.
Mieles su pienu sumaišyti su miltais ir palaikykite pusvalandį.
Ištirpinti sviestą, pašildyti likusį pieną ir sudėti į miltų, mielių ir pieno mišinį.
Įberti druskos, užminkyti tešlą ir palikite valandai, kad tešla pakiltų.
Keptuvėje pakepinti smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę bei susmulkintus svogūnus.
Viename dubenyje išplakti kartu kiaušinius, grietinę, druską, pipirus, maltus muskato riešutus ir pakepintą šoninę bei svogūnus.
Pakilusia tešla iškloti kepimo formą, tuomet supilti svogūnų bei šoninės įdarą.
Kepti apie 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.

» Rašyti komentarą
» Komentarai