Tagliatelle su grybų padažu
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Alyvuogių aliejus
- Svogūnai, smulkintas, 1 vienetas
- Grybai, 200 gramų
- Čiobreliai, šakelės, 3 vienetai
- Rozmarinas, šakelės, 3 vienetai
- Kaparis, šviežios, 0.5 stiklinės
- Baltas vynas, 1 stiklinė
- Aitrioji paprika, galiukas, be sėklų
- Sūris
- Sviestas
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Petražolės, smulkintos
- Citrinos žievelė
Kiaušinį nuplauti šiltu vandeniu ir daužti ant lygaus paviršiaus, dėti apie 4 šaukštus miltų, apšlakstyti trupučiu aliejaus, berti žiupsnelį druskos, išmaišyti ir išminkyti tešlą. Tešlą padėti 1 valandai į šaldytuvą.
Grybų paruošimas. Šepetėliu nuvalyti grybus ir suplėšyti. Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus ir dėti kepti smulkintus svogūnus, čiobrelio, rozmarino šakeles. Tada sudėti grybus, dėti gabalėlį sviesto ir pilto baltojo vyno. Pagardinti druska, pipirais bei čili. Baigiant kepti dėti šaukštą grietinės, smulkintų petražolių ir išjungti ugnį.
Tešlą plonai iškočioti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Makaronus sudėti į pasūdyta verdantį vandenį ir virti kelias minutes.
Grybus vėl dėti ant ugnies, tarkuoti vieną sluoksnį citrinos žievelės, sudėti kapario uogas ir išvirtus makaronus, užtarkuoti sūrio (puikiai tiks "Džiugas").
Patiekiant užbarstyti tarkuoto sūrio ir pagardinti šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Gero apetito!